Home    ‘Abang Angkat’ dalam Pelaburan Hartanah?

Ramai tanya SK bagaimana nak pastikan setiap kali permohonan kita untuk buat pinjaman sentiasa di luluskan.

Dalam buku Pelaburan Hartanah Tanpa Modal, memang SK tekankan perkara ini dan kita mesti ada ‘Abang Angkat’ iaitu Pihak Bank atau Pegawai Mortgage yang tahu dan faham cara untuk proseskan permohonan pembiayaan rumah anda. Mengapa ‘Abang Angkat’ penting? sebab mereka yang akan bantu mengikut kemampuan kita untuk meluluskan permohonan pembiayaan rumah kita.

Ramai di antara kita masih kurang faham bagaimana pihak bank melihat profil kita untuk meluluskan permohonan pembiayaan tersebut. ‘Abang Angkat’ kita akan lihat profil kita dan pastikan kita berikan profil yang terbaik. Kalau profil cantik, memang senanglah kan untuk beli rumah dan beli rumah lagi.

Berapa ramai nak beli rumah lagi dan lagi? Say I. 🙂 SK dapatkan rasakan ramai yang sebut I. Dan sebab itu ‘Abang Angkat’ ini sangat penting kita tahu apa tugas mereka untuk sama-sama masing-masing dapat win-win situation. Kannn.

Rumusan untuk mendapatkan pembiayaan rumah anda berganda.

  1. Tentukan bank mana berikan kadar faedah yang terbaik (bayaran bulanan yang rendah, tahun meminjam yang munasabah dan tiada lock in period atau tahunlock in period yang pendek)
  2. Profil yang lengkap di berikan kepada ‘Abang’ Angkat
  3. Pastikan berhubung dengan ‘Abang Angkat’ dan berikan profil yang secukupnya, jika di minta dokumen yang diperlukan sebagai sokongan, sila berikan kerjasama kepada Abang Angkat.

Jika korang nak dapatkan perkongsiaan yang lebih daripada Pelabur Muda yang masih bekerja full time bolehlah sertai perkongsiaan beliau, iaitu Program 7 hari Sarjana Hartanah bersama Faizul Ridzuan pada 22 Jun dan 30 Jun di Putrajaya. 5 hari yang berikutnya kita akan mengadakan sesi online mentoring.

Daftar sekarang dan jadi 50 terawal dengan tawaran diskaun. Daftar DISINI.

sarjanawtf

 

SK

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.